Wat is ons imago?

 

 

Wat is ons imago? - Breinkracht  

< terug naar overzicht

 

Wil je werken aan een positief imago, dan is het slim om bij het begin te beginnen. Namelijk helder krijgen wat nú het beeld is dat je doelgroep heeft van je organisatie. 

Voor een basisschool vormen ouders een belangrijke doelgroep. Een goed imago heeft een positief effect op de tevredenheid van ouders, de aanwas van nieuwe leerlingen etc. Hoe beter de school inzicht heeft in het huidige imago, hoe gerichter de school kan aansturen op een (nog) positiever imago.


In opdracht van Stichting PRODAS (organisatie voor primair onderwijs in Deurne, Asten en Someren) voerde Breinkracht (Cecile Snijders) kwalitatief onderzoek uit naar het imago van enkele basisscholen. Succesfactoren bij het uitvoeren van het imago-onderzoek:

 

  • enkele teamleden danwel het hele team er intensief bij betrekken
  • een slimme opbouw van de lijst met open vragen (en daarop doorvragen)
  • het bieden van concrete aanknopingspunten voor het verwezenlijken van een (nog) beter imago.

 

Reactie uit een van de schoolteams: “Wat fijn dat je óók boven tafel hebt gekregen waar onze school nou in uitblinkt!” Opdrachtgever Sjaak Ghielen, Raad van Bestuur Stichting PRODAS: “Breinkracht heeft per school in relatief korte tijd een helder, kleurrijk beeld opgehaald bij ouders. Bovendien heeft iedere school concrete aanbevelingen gekregen. De schoolteams kunnen resultaatgericht aan de slag met gerichte schoolprofilering.”