Waarde(n)vol inspiratieschriftje

 

 

Waardenvol inspiratieschriftje - Breinkracht  

< terug naar overzicht

 

“Waar kom jij als leerkracht ’s ochtends je bed voor uit? Wat vind jij belangrijk in je werk en leven?” Stichting PRODAS, dat 26 basisscholen uit de regio Deurne, Asten en Someren onder haar hoede heeft, wil op de een of andere manier al het onderwijsgevend personeel dat ze in dienst heeft, bewust maken van de waardevolle identiteit die de onderwijsorganisatie heeft. Een identiteit die iedereen samen vormgeeft. De werkgroep identiteit wil graag dat gezamenlijke kernwaarden daadwerkelijk gaan leven. Met andere woorden: hoe kan Stichting PRODAS succesvol aan de slag met internal branding?

 

Het antwoord van Breinkracht (Cecile Snijders) in samenwerking met Tinksel (Jennemieke Snijders) : geef alle medewerkers een inspiratieschriftje.

 

In het inspiratieschriftje staan negen PRODAS-waarden centraal. Lessuggesties, teamoefeningen, citaten van kinderen, verhalen van collega’s en tekeningen maken de waarden tastbaar. De vorm van een eenvoudig schoolschriftje verlaagt de drempel om er zelf mee aan de slag te gaan.

 

In het midden zit een stickervel met uitdeelstickers als ‘sterk samengewerkt’, ‘deelkampioen!’ en ‘fijn gesprek’. Via de bijbehorende website kunnen leerkrachten hun eigen aanvullende waarde(n)volle momenten delen. Zo krijgt het papierenschriftje online mooie, actuele aanvullingen.