Spiegeltje, spiegeltje...

 

Spiegeltje, spiegeltje... - Breinkracht  

< terug naar overzicht

 

Hoe zie jij jezelf? Een wezenlijke startvraag wanneer je jezelf onderscheidend wilt presenteren in je markt. Zakenvrouwen met Pit, een zakelijk netwerk van vrouwelijke ondernemers in regio Peelland Zuid, ging letterlijk met deze vraag aan de slag. De pittige dames bestudeerden zichzelf in een make-up spiegeltje tijdens de workshop ‘Meer overtuigingskracht met je eigen ik als merk’. Andere inhoudelijke zaken die aan bod kwamen: hoe zien anderen jou, hoe werken merken en welk merk ben jij zelf. De workshop kwam tot stand dankzij een nauwe samenwerking tussen de werkgroepleden en Breinkracht (Cecile Snijders). De workshop was een prettige combinatie van inhoud en elementen ‘met een twist’. Zo maakten drie dansdemonstraties en het uitserveren van drie verschillende cocktails onderdeel uit van de avond, waarbij deelnemers telkens een passende keuze maakten. Enkele reacties:

 

Met inspirerende voorbeelden liet Cecile ons zien dat je zelf het belangrijkste uithangbord bent van je bedrijf. Een zeer boeiende ervaring; ik heb geleerd om toch weer anders naar kwaliteit en de eigenschappen van mijn onderneming te kijken. Zeker in een moeilijke tijd van recessie en omzetdaling is dit een workshop die er echt toe doet. (Marian Kessels, Hotel Huys van Heusden)

 

Cecile’s enthousiasme werkt aanstekelijk. Ze weet een goed inhoudelijk verhaal te combineren met humor. Bovendien kan ik daadwerkelijk iets met de dingen die ze aanreikt. Bijvoorbeeld dat het belangrijk is je doelgroep in zowel hoofd als hart te raken. Dat herken ik in mijn werk als fotograaf. Bij alles wat ik fotografeer wil ik een bepaald gevoel overbrengen dat correspondeert met het uiteindelijke doel van de foto. De goede 'klik', daar draait het om! (fotografe Liane Manders)

 

De workshop van Cecile was erg nuttig, veel aspecten kan ik gebruiken in mijn werk. Het maakt je nog meer bewust van de vraag waarom cliënten voor jou kiezen. Zeker als starter is het goed om je doelgroep heel bewust aan te spreken en ervoor te zorgen dat jij iets unieks hebt waardoor ze voor jou kiezen. In de advocatuur moet je vanzelfsprekend goed en kwalitatief hoogstaand werk afleveren maar daarnaast vind ik het prettig om te horen dat mijn betrokkenheid en toegankelijke karakter óók bijdragen aan de keuze voor mij. (Willeke van Rooij, Henselmans Advocaten)