Schoolprofilering: zien en gezien worden

 

 

Schoolprofilering: zien en gezien worden - Breinkracht  

< terug naar overzicht

 

"Mama heeft les gegeven aan onze juf!" Onze kinderen vonden het (net als ik) fantastisch dat ik/Breinkracht een workshop mocht geven tijdens de studiedag van Stichting PRODAS, een onderwijsinstelling waar 26 basisscholen onderdeel van uit maken. Het onderwerp: 'Schoolprofilering: zien en gezien worden'.

 

Tijdens de workshop kwam het volgende aan bod:

 

Hebben ouders een goed beeld van jouw school? Wat weten zij van wat er allemaal gebeurt in de klas van hun kind(eren)? En weet jij wat er ècht leeft bij ouders? Wat zijn hun (informatie)behoeften? Wat verwachten ouders precies van de samenwerking met de school en met jou? In de kern is schoolprofilering namelijk niet alleen maar laten zien hoe goed de school wel niet is. Nee, het is elkaar zien en gezien worden als gesprekspartner. Op basis van goed vertrouwen over en weer kan de samenwerking groeien. Tijdens de workshop ‘Zien en gezien worden’ ontdekten de deelnemers de betekenis van de school als communicatieve organisatie en welke rol ieder teamlid hierin speelt. De workshop zat vol met oefeningen, ideeën en tips om de eigen communicatieve rol richting ouders te versterken. Ook bood de workshop aanknopingspunten voor wat de school als geheel kan doen om zich passend(er) te profileren.

 

Een van de reacties: "Cecile, bedankt! Vooral de feedback over de moeilijke woorden vond ik heel zinnig. Wat een taal af en toe!"