Nieuwe windrichtingen voor boer(en)business

 

Nieuwe winrichtingen voor boer en business - Breinkracht  

< terug naar overzicht

 

CC-03, platform voor senior communicatie-professionals in de regio Eindhoven, nodigt regelmatig sprekers uit. Vanuit haar rol als communicatieprofessional én vanuit haar rol als boerin bij Koe & Koe ging Cecile Snijders tijdens zo'n bijeenkomst in op het thema Nieuwe windrichtingen voor boer(en)business:

 

En de boer hij ploegde voort... En niet alleen dat. Het boerenberoep bestaat al sinds mensenheugenis wat allerminst wil zeggen dat het vak nog steeds hetzelfde inhoudt. Zeker in Nederland heeft de agrarische sector de afgelopen decennia een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Was meer produceren jarenlang het credo voor boeren en tuinders, tegenwoordig spelen ook andere belangen. Bijvoorbeeld zorgen voor een voedselcrisisbestendig imago, aandacht voor people-planet-profit en verschuiving van consumentenbehoeften. Dat levert bedreigingen én kansen op. Tegenwoordig hoef je er niet meer raar van op te kijken als je een boer of tuinder treft die ook andere professies onder z’n hoede heeft: marketeer, reputatiemanager, landschapsinrichter, gastheer, voedselvoorlichter, zorgmanager en productontwikkelaar.

 

Als ‘starter van de avond’ schetste Cecile Snijders in vogelvlucht de verschillende ontwikkelingen gelardeerd met concrete, inspirerende praktijkvoorbeelden.

Daarna kwam fruitteler Han Fleuren aan het woord met een pakkend verhaal over zijn bedrijf en het innovatieve marketingconcept Minitree. De Minitree is een kwaliteitsfruitboom die niet groot wordt. De Minitree valt zeer in de smaak als geschenk bij bijzondere gelegenheden en is te bestellen via de webshop.

 

Enkele reacties:

Enorm bedankt voor jullie inspirerende bijdragen vanavond. Hoorde louter positieve geluiden!! (Brigitte Rijshouwer, interim manager bij Rijshouwer Communicatiemanagement)

 

Inspirerende avond! Met bevlogen sprekers! (Carmen Maanicus, manager business bij Medicinfo)

 

Breinkracht: wie zijn eigen weg volgt, verdwaalt nooit - enthousiast verhaal van Cecile Snijders (Karlijn Creemers, marketingcommunicatieadviseur bij CQM)