Mijn tweede (t)huis in hartje Heusden

 

 

Mijn tweede thuis in hartje Heusden - Breinkracht  

< terug naar overzicht

 

Privé en professie komen soms prachtig samen. In het dorp waar ik woon, Asten-Heusden, is flink gebouwd aan de toekomst. Het splinternieuwe gebouw Hart van Heuze combineert functies als bijvoorbeeld basisschool, kinderopvang, gemeenschapshuis en gymzaal. Hart van Heuze is daarmee een belangrijke factor als het gaat om de leefbaarheid. Super als je in dit dorp je kinderen wilt laten opgroeien en oud hoopt te worden. Aan mij de vraag hoe tijdens en na de bouw de inwoners van Heusden en andere belanghebbenden op een juiste manier te informeren en ervoor te zorgen dat zij zich betrokken voelen. Dit heb ik gevat in een communicatieplan en –concept.

 

Of je nu 0 bent of 100, in Hart van Heuze is iedereen welkom. Iedereen voelt zich er thuis, of je nu naar school gaat, aan activiteiten deelneemt of komt voor een praatje. Je ontmoet elkaar in het Hart van Heuze.

 

Daarna volgde de roll-out van diverse acties en middelen uiteraard in nauw overleg en samenwerking met andere betrokkenen. Het gaat om diverse nieuwsbrieven, persberichten, uitnodigingen, wedstrijd naamgeving gebouw, begeleiding logo-ontwikkeling en de dorpsbrede Heusdense website www.hartvanheuze.nl.

 

Paul Hullegie, voorzitter van Stichting gemeenschapshuis Unitas: "Cecile kent als geen ander de kunst om een boodschap helder uit te dragen. Haar taalgebruik is duidelijk en ze brengt het enthousiast. Ze heeft ons uitstekend geholpen. Wij zaten in een traject waarin de communicatie nog te wensen overliet. We wilden veel vertellen aan de bewoners van ons dorp over de te realiseren nieuwbouw, maar misten de tools om dit uit te voeren. Met een compleet communicatieplan, waarin de verschillende fases en hulpmiddelen goed beschreven stonden, hielp Cecile ons. Vervolgens heeft ze het plan ook zo uitgevoerd. Dit is onontbeerlijk voor een compleet advies. Tot slot is zij een prettige persoonlijkheid om mee samen te werken, kortom Cecile bedankt!"