Hoogstpersoonlijk Agriterra

 

 

Agriterra - Breinkracht  

< terug naar overzicht

 

Agriterra steunt boerenorganisaties in ontwikkelingslanden in hun strijd tegen armoede. Agriterra is een agri-agency. Dat wil zeggen de plattelandsverenigingen en het landbouwbedrijfsleven in Nederland hebben de organisatie opgericht met het oog op internationale samenwerking van boer tot boer. Een bijzondere formule dus.

 

Om het werk nog beter te kunnen doen, wilde de organisatie resultaatgericht aan de slag met de volgende vragen: Hoe kunnen de medewerkers van Agriterra zichzelf en de organisatie beter presenteren richting verschillende doelgroepen? Hoe maak je als medewerker van Agriterra het werk wat je doet zichtbaarder offline en online?

 

Op basis van deze vragen ontwikkelden Lonieke.nl (Lonieke de Ruiter) en Breinkracht (Cecile Snijders) het incompany trainingsprogramma met de titel ‘Hoogstpersoonlijk Agriterra’. Kenmerkend voor dit programma: het tegelijkertijd bouwen aan zowel een sterk ‘corporate brand’ voor Agriterra als aan heldere ‘personal brands’ voor de medewerkers. Mede-werkers worden mede-merkers. Zij (her)ontdekken wat hun organisatie authentiek, onderscheidend en relevant maakt en ze zijn zich ervan bewust welke eigen handtekening ze toe kunnen voegen. Die handtekening omvat ook de praktische vertaalslag: hoe zet ik verschillende communicatiemiddelen in om mezelf en Agriterra beter te presenteren? Hoe vertaal ik bijvoorbeeld de merkbelofte van Agriterra en mezelf door in wat ik laat zien op LinkedIn en Twitter? De circa 35 medewerkers volgden, afhankelijk van hun functie, twee of vier intensieve sessies binnen ‘Hoogstpersoonlijk Agriterra’.

 

Enkele reacties van de deelnemers:

 

“Lonieke de Ruiter en Cecile Snijders hebben een prima traject gerealiseerd bij Agriterra. Het denken en handelen vanuit belang van klant staat nu nog scherper op mijn netvlies. Lonieke is erg sterk in het meenemen naar denken vanuit perspectief van de klant. Cecile luistert en observeert goed en neemt niet zomaar genoegen met antwoorden maar blijft doorvragen en prikkelen. De indeling en werkwijze van de verschillende sessies waren afwisselend en met veel dynamiek.” Cees van Rij, teammanager agribusiness Agriterra

 

Overige reacties:

“Sterke lijn: van merkbelofte naar persoonlijk content kompas.”

“Je echt inleven in de doelgroep: top!”

“Leuke voorbeelden en materialen, goed verzorgd.”

“Enthousiaste trainers!”

“Veel nieuwe inzichten en lekker praktisch.”