Groene buitentuin in zeven nuances

 

 

Groene buitentuin in zeven nuances - Breinkracht  

< terug naar overzicht

 

Mystieke Tuin, Tuin met klasse, 1001-belevenissen Tuin en nog vier tuinthema’s. Zeven tuinthema’s staan beschreven in de Visie vrijetijdsdomein Het Groene Woud 2010 – 2020. Ze geven houvast voor het ontwikkelen van een couleur locale op basis van de verbindende kerngedachte ‘Het Groene Woud als de groene buitentuin van het midden van Brabant’.

 

De tuinthema’s functioneren als denkbeeld voor bijvoorbeeld het creëren van verfrissende productmarktcombinaties, aantrekkelijk toeristisch-recreatief aanbod en nieuwe kwaliteiten.

 

Veel mensen maken kennis met de kwaliteiten van een gebied als onderdeel van hun vrijetijdsbesteding. Gebiedsbranding en het vrijetijdsdomein zijn daardoor eigenlijk niet los van elkaar te zien. Ideaalplaatje is dat het versterken van de toeristisch-recreatieve betekenis hand-in-hand gaat met het daadwerkelijk bekrachtigen van de gebiedskwaliteiten zelf. Gebiedsbranding van binnenuit dus. Deze duurzaamheidsgedachte is een belangrijk item in de visie. Samen met Van ’t Laar Hof (Désiré van Laarhoven) ontwikkelde Breinkracht (Cecile Snijders) deze visie in opdracht van de Regio-VVV Meierij en Noordoost-Brabant.