Doelgroepsessie 'Kruip in de huid van...'

 

 

Kruipindehuid  

< terug naar overzicht

 

Om je organisatie, je bedrijf of je project tot een succes te maken, is het essentieel te weten voor wie je nu eigenlijk zo hard aan het werk bent. Wie is nou precies je klant of doelgroep? Waar zit hij of zij nou echt op te wachten? Hoe beter jij je klant of doelgroep kent, hoe makkelijker het wordt zijn behoeften te kennen en daarop in te spelen. De juiste inzichten zijn goud waard, omdat ze je in staat stellen de doelgroep beter te bereiken, te beraken en te bedienen. Het is de kunst om je helemaal met je doelgroep te kunnen identificeren.

 

Tijdens de sessie 'Kruip in de huid van de doelgroep', zoom je in één middag in op jouw belangrijkste doelgroep(en) aan de hand van diverse interactieve werkvormen. Het eindresultaat is dat je je doelgroep veel beter kent en begrijpt. Je doet belangrijke inzichten op en je hebt zelf kunnen voelen en ervaren wat jouw doelgroep beweegt. Het gaat dus niet zozeer om de demografische gegevens en het koopgedrag klant, maar om de behoeften, drivers, overtuigingen, ambities en emoties.

 

Hier lees je meer over de doelgroepsessie. 

 

Review

Cees van Rij is teammanager Agribusiness bij Agriterra. Samen met zijn teamgenoten nam hij deel aan een doelgroepsessie.

‘Ik vond erg sterk hoe jullie ons meenamen in het denken vanuit perspectief van de klant. Hierdoor werd spelenderwijs veel scherper welke kwesties en vragen leven bij de coöperaties en wat ze eigenlijk willen van Agriterra. En wat jullie ook goed deden is het doorvragen, het steeds verder afpellen van de ui zodat de kern van de zaak goed duidelijk werd. De indeling en werkwijze van de middag vond ik trouwens ook erg afwisselend, zat veel dynamiek in. Ik ging er blanco in, zonder al teveel specifieke verwachtingen maar kwam er geïnspireerd en met veel energie weer uit. En tot slot: jullie snappen de agrarische sector: Cecile als boerin, Lonieke met je LAJK en Rabo achtergrond. Het voelde vertrouwd. Kortom, ik vond de klantcommunicatiesessie met ons team helemaal te gek, een absoluut hoogtepunt!’

 

Lees hier meer over de doelgroepsessie voor Museum Klok & Peel in Asten.