Beter beeld door Pools/Nederlands ontmoetingsweekend

 

 

Pools/Nederlands ontmoetingsweekend - Breinkracht  

< terug naar overzicht

 

Stichting ‘De Ontmoeting’ organiseerde voor het eerst een Pools/Nederlands ontmoetingsweekend. Het ontmoetingsweekend gericht op de regio Deurne-Asten-Someren heeft z’n naam eer aangedaan. Want ontmoetingen (ofwel ‘Spotkanie’, het Poolse woord voor ‘Ontmoeting’), hebben er volop plaatsgevonden tijdens het weekend.

 

Ton Wijnen, voorzitter van de stichting, licht toe: “Een opmerking die ik vaak heb gehoord is: ik had eerst niks met Polen. Door het weekend ben ik toch anders tegen ze gaan aankijken en heb ik mijn beeld bijgesteld. Dat is mooi, want daar is het ons uiteindelijk allemaal om begonnen. Om te zorgen voor meer wederzijds begrip. Natuurlijk zijn er veel verschillen tussen Polen en Nederlanders. Het is juist de kunst om die verschillen te accepteren en te waarderen.”

 

Breinkracht (Cecile Snijders) vervulde de rol van sparring partner voor de voorzitter van stichting ‘De Ontmoeting’ als het ging om de inhoudelijke invulling van de communicatie (boodschap, toonzetting, fasering en keuze communicatiemiddelen). Daarnaast leverde het bureau z’n bijdrage aan een persbijeenkomst en verzorgde een reeks persberichten.