Onderbuik en onderbouwing

 

 

 

 

In beeld

Jobhopper voor één dag

Online profilering, maak er een EVA'tje van

Haal meer uit je (online) netwerk 

Laat jij jezelf krachtig genoeg zien? 

De keuze is reuze. Kiest die klant jóu wel? 

Onderbuik en onderbouwing

Lukraak of écht raak

Een keer is geen keer

Netwerkavond Sociaal Netwerk Asten 

Online flaneren

Niet hard maar hart

Communicatiestrategie volgens het boek

Interview in Nieuwe Oogst

Breinkoe en liters ideeën

Cupcake-slipjes

Tegen de regels?

Omgekeerd kansen creëren

Inspirerend communiceren is kinderspel

Een merk dat blijft plakken

Go with the flow

Identiteit is alles

De ene oplossing is de andere niet

Eerst plaatje, dan praatje

Goede raad ligt op straat

Ondernemerskalender

 

 

 

Onderbuik en onderbouwing

Communicatie is een gaaf vak. Ik ben ervan overtuigd dat communicatie wezenlijk bijdraagt aan het ‘dichter bij elkaar komen’ van mensen en dat helpt weer bij het waarmaken van een breed scala aan organisatie- en businessdoelstellingen. Laat staan dat het bijdraagt aan een mooier (samen)leven :). Als je het mij vraagt, wordt het communicatievak alleen nog maar gaver! Verbindend communiceren neemt in belang toe in de snel veranderende en complexe samenleving. Een mooie beweging en tegelijkertijd een uitdaging voor communicatieprofessionals om een nieuwe rol te pakken. Waar ik dat op baseer? Een mix van onderbuikgevoel en onderbouwing.

 

Communicatie is niet langer ‘het ding’ van de communicatieprofessional of de –afdeling. Daarmee redt een organisatie het niet meer om snel te kunnen inspelen op veranderingen, de band met de klant duurzaam te versterken of (groei)ambities waar te maken. Iedereen is aan zet om verbindingen tussen binnen en buiten tot stand te brengen. Iedereen is communicator geworden, vanuit z’n eigen rol, verantwoordelijkheid en positie. Hoe vullen we dat goed in? En wat betekent deze beweging voor de rol als communicatieprofessional binnen een organisatie? Lonieke de Ruiter (businesspartner met wie ik regelmatig samenwerk) en ik komen dit soort vraagstukken dagelijks tegen in onze rol als onafhankelijk communicatieprofessionals. En toen hebben we een tijdje onze onderbuik aan het werk gezet…

(Leer)behoefte

Expliciet en impliciet proeven we bij communicatieprofessionals de (leer)behoefte om zich de nieuwe skills eigen te maken die horen bij de veranderende rol van de communicatieprofessional anno nu. Vaardigheden die onder meer te maken hebben met het faciliteren van communicatie (anderen helpen communiceren), het verbinden van mensen en ook het soms loslaten van de regie. Om ons onderbuikgevoel te toetsen en te onderbouwen, zijn we in gesprek gegaan met vijf communicatieprofessionals die werken in een uiteenlopende context. Herkennen zij deze beweging (ja!) en deze (leer)behoefte (ja, de een wil vooral dit leren, de ander vooral dat)? Op basis van deze gesprekken hebben we een volgende stap gezet.

 

Kiezen leerthema’s

We hebben het idee opgepakt een trainings- en intervisietraject te ontwikkelen met een aantal praktische leerthema’s, aansluitend op de (leer)behoeften van communicatieprofessionals. Opnieuw hebben we een onderbouwingsstap ingepast. We hebben communicatieprofessionals via een nieuwsbrief uitgenodigd een stem uit te brengen op de ideeën die we hebben: wat zou jij willen leren in 2016 om jouw organisatie communicatiever te maken? In deze grafiek het (voorlopige) resultaat van onze ophaalronde, met dank aan bijna 60 communicatiecollega’s:

P.S. Ben of ken jij een communicatieprofessional die nog niet mee heeft gedaan aan onze ophaalronde? Stemmen kan nog via deze link. Op 20 maart sluit onze stemmingsronde definitief.

 

Pilot

Heel interessant om te ervaren wat deze ophaalronde tot nu toe heeft opgeleverd. De voorlopige uitslag heeft me verrast en leverde een aantal enthousiaste reacties op uit de praktijk. Het heeft me alleen maar meer gemotiveerd om samen met Lonieke het traject wat we voor ogen hebben verder uit te werken. En goed nieuws: op 31 mei draaien we een pilot met het meest gekozen leerthema. Laat gerust weten als je interesse hebt in de pilot en/of het totale traject, via info@breinkracht.com of 06-130 831 53.

 

Meer over de proefsessie op 31 mei en over het totale traject lees je hier. 

 

(Bovenstaande blog verscheen ook op LinkedIn, hieronder enkele reacties)

 

Petra

Hanneke